Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

FOTO LOV
ADA CIGANLIJA

U organizaciji ARIa održano je drugo prvenstvo Srbije u foto lovu na Adi Ciganliji u nedelju, dana 13.05.2007. Učestvovalo je 18 takmičara iz 7 klubova, što je zavidan broj za ovu vrstu sporstskog ronjenja. I ove godine su takmičari pokazali ljudima koji ne mogu da vide svet ispod vode, lepe detalje sa dna Ade i ujedno su delom, pokazali da na dnu Ade ne postoje nemani koje čekaju kupače. Takmičari su imali na raspolaganju oko 2 časa da islikaju ono za šta su mislili da će im doneti nagradu. ARI je spremio više kompjutera gde su takmičari mogli da izaberu po tri fotografije koje su ulazile u takmičarski deo.

Naravno da je umornim roniocima, posle toliko vremena ispod vode bilo spremljeno okrepljenje u vidu roštilja gde su mogli da se žale na uslove ronjenja.

Zahvaljujući vlasniku kafea Red Šuz, Mići Anđelkoviću, izrađene fotografije su bile izložene ispred i bile dostupne publici.

Pošto je između ostalih postojala nagrada publike, vršena je anketa prolaznika koji su na papirićima glasali za numerisane fotografije. Jasno je da organizator takmičenja, Karjuk Aleksandar nije znao autore fotografija već su iste imale samo brojeve.

Predsednik žirija i pomoćnik u organizaciji takmičenja, Vladan Milisavljević, je sa svojim žirijem, poznatim fotografima Petrom Vujanićem i Bobanom Baranjinom, izabrao tri fotografije i autore koji su osvojili prva tri mesta, a to su:

прво место

1. MESTO
Ivan Marinkov
, Danubius-Spasilac, Novi Sad

друго место

2. MESTO
Ivana Orlović-Kranjc
, Svet Ronjenja, Bgd

3. MESTO
Josif Omorac
, Bela Crkva

Nagrađeni su za osvojena mesta dobili medalje i diplome.

Publika je izabrala svog pobednika a to je:

Награда публике

Ivana Orlović-Kranjc
za šta je pobednica publike dobila pehar i lepo izdanje podvodnih fotografija.

Isto takmičenje se planira i iduće godine u ovo vreme.

Aleksandar Karjuk
Organizator

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.