Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

Uspeh ARI-a (RSJ-a) kao osnivača i stalnog saradnika Festivala Podvodnog Filma
Svetski dan voda

PRIZNANJE MEĐUNARODNOM FESTIVALU PODVODNOG FILMA U BEOGRADU od strane programa UN za zaštitu životne sredine.

Uoči svetskog dana voda, Međunarodni Festival Podvodnog Filma u Beograd dobio je veliko priznanje od strane programa UN za zaštitu životne sredine (UNEP MAP, United Nations Environment Programme, Mediterranean Action Plan) kao jedan od najznačajnijih evropskih filmskih Festivala koji promovišu zaštitu voda.

Potencirajući značaj kulture i umetnosti na podizanju svesti o zaštiti životne sredine Centar za informacije i komunikacije programa UN sa sedištem u Rimu uvrstio je Međunarodniu Festival Podvodnog Filma u Beogradu u mrežu Festivala koji se odvija pod pokroviteljstvom UN. Na ovaj način odato je veliko priznanje od strane UNEP organizatorima Festivala, gradu Beogradu i Republici Srbiji na doprinosu u borbi za očuvanje voda i zaštite životne sredine.  

Međunarodni Festival Podvodnog Filma u Beogradu se održava već deset godina i kotira se kao jedan od najvećih Festivala ovog tipa u svetu pod motom " Neka vode uvek budu čiste", a održava se pod pokroviteljtsvom Skupštine grada Beograda, Ministarstva za kulturu Republike Srbije, Ministarstva za nauku i zaštitu prirodne sredine Republike Srbije-Uprava za zaštitu prirodne sredine i opštine Stari Grad. Organizator MFPD u Beogradu je Klub podvodnih aktivnosti Beograd, suorganizatori su Dom Omladine i Jugoslovenska Kinoteka u saradnji sa: Gete Institutom, Ambasadaom SAD-odsek za kulturu, Italijanskim kulturnim centrom, Institutom Servantes, Francuskim kulturnim centrom i British Concil-om, Univerzitetom umetnosti u Beogradu i Akademijom lepih umetnosti Novi Sad. Ujedinjene Nacije su čitavih deceniju (od 2005. do 2015. godine) peoglasile međunarodnom decenijom zaštite i očuvanja voda na Zemlji. Na Svetski Dan Voda, 22. marta 2005. počela je dekada "Voda za život".

Milorad Đuknić

Predsednik Festivala
Počasni podpredsednik ARI-a

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.