Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

SKUPŠTINA CEDIP U MARIBORU 05.04.2008.

Gospodina Andreja Furmana sam upoznao još 1998. godine, kad je kao osnivač Svetske asocijacije plivanja perajima i brzinskog ronjenja svake godine organizovao po 7 svetskih Kupova u PP i BR. Asocijacija nije bila članica CMAS, ali je koristila njena pravila u organizaciji, sprovođenju i suđenju.

2002. godine uspeo sam da napravim, zajedno sa instruktorima ARI, prvi Svetski kup u Beogradu koji se održavao 4 godine za redom, sve dok CMAS nije doneo "demokratsku" uredbu da takmičari koji se takmiče na Kupovima ne mogu da se takmiče na CMAS takmičenjima, a da će zemlja odnosno CMAS organizacija iz zemlje u kojoj je organizovano takmičenje biti izbačena iz CMAS, a takmičarima biti oduzeta CMAS takmičarska licenca.

Još od 2000. godine ARI organizuje takmičenja u apnei, što se naravno pročulo i u Sloveniji, te me je gospodin Andrej Furman 2004. godine zamolio da mu pomognem i da sudim na njihovom prvom takmičenju u Apnei koje se održalo u Mariboru. Iz tog takmičenja nastao je MAD Kup i H2O tim.

Na osnovu te plodne saradnje Gdin Andrej Furman je upoznat sa radom,  viđenjem i pristupom ronjenju ARI, a i jedne od svetskih Asocijacija ronjenja, CEDIP, gde sam mu savetima i papirologijom pomogao da osnuje slovenačku Asocijaciju instruktora ronjenja "ZIPS"  (Združenje Instruktora Potapljanja Slovenije).

Ujedno, kao Podpredsednik CEDIP, predložio sam prihvatanje i učlanjenje ZIPS u CEDIP, što je urađeno krajem prošle godine na sastanku u Antibu.

Na osnovu toga, G-din Andrej Furman je predložio da se 2008. godine Skupšina CEDIP održi u Mariboru, Slovenija, što je i prihvaćeno. Tako da će se Skupština CEDIPa održati u periodu od 04. - 06. aprila 2008. O sastanku opširnije na sajtu ZIPS,  www.zips.si

Aleksandar Karjuk, M3

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.