Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

"SERBIAN INDOOR CHAMPIONSHIP IN STATIC APNEA 2010".

            U subotu 13. februara tekuće godine 2010, na bazenu Osnovne škole "Nikola Tesla" u Beogradu, održano je takmičenje u ronjenju na dah pod nazivom "SERBIAN INDOOR CHAMPIONSHIP IN STATIC APNEA 2010".

           Takmičenje je održano i pored vrlo teških spoljnih vremenskih uslova koji su neke od takmičarskih timova sprečili da se pojave. Timovi klubova "DOPLHIN Boy" iz Zrenjanina i KPA "Bela Crkva" iz Bele Crkve bili su sprečeni da se pojave, usled otežanih vremenskih uslova,  pa su u subotu otkazali svoj dolazak. Nastupili su  RK"Žandarmerija" Beograd sa 2. takmičara, RK "Danubius" iz Novog Sada sa 3. takmičara, RK "Apnea Tim Beograd" sa 6. takmičara i dva takmičara individualno. Ukupan broj takmičara bio je 13, od toga 9.muškaraca i 4. devojke.
        Broj takmičara koji su se pojavili u odnosu na broj prijavljenih bio je znatno manji, ali su organizatori bili prezadovoljni što se pojavilo i tih 13, jer samim tim nije došlo do otkazivanja takmičenja usled nedovoljnog broja prijavljenih, jer je minimalni broj 10 takmičara.
        Sve se odvijalo po zvaničnoj satnici takmičenja koja nije pomerana, ali su startne liste morale biti ponovo odrađene usled novonastale situacije.  Zvaničan start prvog takmičara bio je u 16 časova. Za nešto manje od 2 sata nastupili su svi takmičari. Sudija Matej Domjo, AIDA Internacionalni sudija D nivoa, pokazao je samo jedan crveni karton usled lošeg SP.
       
Prvo mesto i zlatnu medalju među damama odnela je Sara Petrović sa vremenom 4'05"min, druga je bila Nataša Boškovic iz RK"Žandarmerija" sa vremenom od 4'03"min. što joj je donelo i srebrnu medalju a treće mesto i bronzanu medalju među pripadnicama lepšeg pola osvojila je Marija Vučetić iz RK “Danubius" vremenom od 3'43"min.
        Kod momaka situacija je bila ovakva: zlatnom medaljom Branko Petrović je još jednom potvrdio mesto prvaka Srbije u statičkoj apnei uradivši 5'52"min. Drugo mesto osvojio je Ivan Andrić ispred RK "Apnea Tim Beograd" sa vremenom od 4'57"min što mu je donelo srebrnu medalju. Treći je bio Vladimir Radovanović, takode iz RK "Apnea Tim Beograd" sa vremenom od 4'25"min i osvojenom bronzom.
        Kada je ekipni plasman u pitanju, RK "Apnea Tim Beograd" je i ove godine, očekivano, odneo mesto timskog prvaka Srbije u statičkoj apnei za 2010.godinu. Drugi je bio RK "Danubius" iz Novog Sada sa 134,4 poena a treći RK"Žandarmerija" sa osvojenih 90,4 poena.
       
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim učesnicima koji su došli na ovo takmičenje i nadamo se uživali. Takođe zahvaljujemo se internacionalnim sudijama Mateju Domju i Aleksandru Karjuku, kao i dr. Dragani Ivković koja je vodila računa o sigurnosti svih takmičara. Obrada rezultata Snežana Dinić, ARI.
        Zahvaljujemo se i Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Beogradu (Rakovica) na pruženoj pomoći prilikom organizacije ovog takmicenja. Studio "Fitnes 4x4" i Nemanja Obradović napraviće oficijelni DVD takmičenja koji će biti dostavljen svim takmičarskim klubovima i organizatorima.
        Na kraju bi naravno posebno zahvalili "Organizacionom Odboru" takmičenja koji je vredno radio i organizovao čitav dogadaj. Koliko su u tome uspeli  proceniće takmičari i svi oni koji su tog 13.02.2010. bili na bazenu Osnovne škole "Nikola Tesla".

Preuzeto sa sajta Apnea Tim Beograda

Doradio: Boban Baranjin M2

                                                                                                                                                                                                             

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.