Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

 

NOV NAČIN NUMERISANJA  ARI/CEDIP KARTICA 

Na predlog Pro Urketa-Ggin. Ivan Urošević, gde sam isti preneo instruktorima uglavnom se podelilo mišljenje. Radi se o poboljšanju numerisanja kartica ronilaca ARI/CEDIP i njihove prepoznatljivosti u svakom momentu. Numeracija Instruktora ARIa je pod kontrolom CEDIPa koji je svakoj zemlji članici dao odrešene ruke kako će numerisati kartice ronilaca i kako će ceo posao voditi,prezentovati i obavljati. Na ARI karticama pored imena i prezimena te datuma rođenja, postoji kategorija i datum sticanja kategorije u broj Instruktora koji je držao kurs naznačenoj osobi. Na spisku Instruktora postoji indentifikacioni brojevi, numerički, pored imena, tako da kad gledate karticu, preko spiska Instruktora sa weba, linkujete na ime i prezime Instruktora koji je držao kurs. Telefonskim pozivanjem ili drugim načinom kontaktiranja tog instruktora možete da saznate da li je taj i taj ronilac zapravo završio kurs. Taj sistem nekim Instruktorima odgovara.

Pro Urke je predložio da se doda na ronilačkoj kartici još jedan broj koji će biti numerički broj ronioca ARIa. Ovaj predlog je prihvaćen, samo što se neće primenjivati od broja 0001 već od broja koji već postoji u ARIju i koji je unikatni broj, gde je ujedno broj i diplome i karneta i važi će, biće isti, i za dalje ronilačke kategorije R2 i R3 i R4 a zatim i Instruktorske kategorje. U slučaju kros-overa ide se od ronilačkog zvanja za koju je kategoriju, kros-over urađen. Takođe važi i za vojne i policijske kros-overe.

Tako je i na web sajtu ARIa napravljen folder ronioci, Exel format, gde će svako moći i u svakom momentu pronaći numerički broj ronioca a i dalje će postojati link, broj, ka Instruktoru koji je dotičnog/nu obučavao.

Ovo pravilo će se primenjivati od marta meseca 2010. godine i biće transparentan na web sajtu ARIa. Ako su potrebne informacije za ranije brojeve i informacije o roniocima, kontaktirajte Instruktore ili ARI.

NAPOMENA:    Pošto Exel formular nije zaključan, možete traženje željenog sami sortirati, po broju #, Imenu i prezimenu, Instruktoru, ...

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.