Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


8. Maraton perajima, Bela Crkva

  Pre 9 godina ronilački klub  ’’Bela Crkva’’ i pored dugogodišnjeg postojanja, hteli su da svoju aktivnost i rad prošire sa novim mladim snagama a ujedno i sa ronilačkim i sportskim akcijama. Tada, ronilac sa 2 zvezde, Perašević Dragan i Sloba Savatović su u razgovoru sa Karjuk Aleksandrom, Predsednikom ARI’a, dogovorili da naprave zajednički ronilačko takmičenje koje je prvo bilo, Maraton sa perajima, nazvan kao Vidovdanski Maraton. Ujedno je počela obuka za 3.  Ronilačku zvezdu a i za druge ronilačke kategorije. Uspešna saradnja traje i do današnjeg dana.
I ove godine, dana 27.06.2010. god. napravljen je Vidovdanski maraton, već tradicionalno osmi put, na glavnom jezeru Bele Crkve gde ronilački klub ima svoje prostorije. Službeni pokrovitelj takmičenja bio je ’’ Savez podvodnih aktivnosti Vojvodine’’.

Na takmi
čenju su učestvovali sledeći klubovi :

1.  RK „JUG“ Beograd,

2.  KPA „SPARTAK“ Subotica

3.  RK „ŽANDARMERIJA“ Beograd

4.  KPA „BELA CRKVA“, Bela Crkva 

Bez obzira na loše vremenske prilike, odziv takmičara je bio zadovoljavajući. Na takmičenju je učestvovalo 24  takmičara i takmičarki. Najbolje postignuto vreme na trci od 4 km, postigli su:
   Stefan Vukašinović – „JUG“ Beograd i Nenad Saša Bratić – KPA „BELA CRKVA“  koji su u cilj ušli u isto vreme : 1:02:54h i tako podelili prvo mesto. Sudija takmičenja, Sloba Savatović a revizor, Aleksandar Karjuk.
    Loše vreme nije uticalo na raspoloženje takmičara i trenera jer poznato gostoprimstvo ronilaca iz Bele Crkve je došlo do punog izražaja. Obavezni roštilj je povratio sportiste gde smo uz priču dogovorili nove susrete i takmičenja.

Što se tiče ekipnog plasmana rezultati su sledeći
:

               I   mesto      KPA„BELA CRKVA“ Bela Crkva

              II  mesto      RK „JUG“ Beograd,

             III  mesto      RK „ŽANDARMERIJA“ Beograd 

Asocijacija Ronilačkih Intruktora
Karjuk Aleksandar

REZULTATI:
8 Bela crkva.pdf

 

 

 

 
Fotografije Slobodana Savatovića 

 

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.