Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

 

Rab OFF 2011 , Lopar

Već ćetvrtu godinu za redom Mia Rizner, RK ’’ Bez Boca’’, je uspela da startuje organizaciju takmičenja u dubinskom ronjenju na dah, apnea. Okupila je stari deo ekipe koja je prati godinama od početka i naravno dopunila novim zaljubljenicima apnee. Opština Lopar je sa svojim predsednikom stala iza celog takmičenja. Naravno da je tu još ljudi koje ne poznajem te ih ne mogu navesti ali im se zahvaljujem na pomoći. Sportsku pomoć je imala od AIDA Hrvatske te je takmičenje bilo najavljeno na kalendaru AIDA International kao zvanično renking takmičenje. Kao pojedince pored Mie, treba navesti Gidija Golana, Sabalić Damira, Romana, Žužića, Mario Rot, koji su pomogli da takmičenje uspe. Kapetan Zoran Padovan sa svojim plovilom je odlično odradio svoj deo posla. Tim ARI sa svoje strane, Sandra i Snežana Dinić, Karjuk Aleksandar pomogao je u delovima organizacije da bi kompozicija takmičenja imala kompletnu sliku. Sandra se ipak zadnji dan takmičila a Snežana, mada je trenirala, nije startovala. Drugih Srba nije bilo. Smeštaj i hrana u pansionu ’’Oliva’’ je bila na nivou. Sudijski AIDA četverac je uspešno odradio posao jer nije bilo suprotnih odluka niti neslaganja o nivou suđenja.

Petak 01.07.2011. Takmičarska mašinerija se pokrenula. Stigli smo do mesta gde je dubina 90 metara i počeli sa opremanjem kauntera. Jure Daić je najavio 80 metara. Ozbiljna dubina. Vreme za zagrevanje počelo je da teče. U drugom čamcu, koji je dovezao prvu grupu takmičara bila je i zvanična doktorka, koja je sagledavši situaciju na terenu i koja je to količina extremnih tipova na jednom mestu za koje ona mora da snosi sama medicinsku odgovrnost, digla je uzbunu da ona ne može to sama da podnese i tražila je još jednog doktora ili barem tehničara. Pošto joj to nismo mogli u sekundi da ostvarimo, jedino da smo ulovili zlatnu ribicu, a što je ona i znala, takmičenje je za taj dan otkazano. Karjuk je preuzeo odgovornost da to barem bude zvanični trening što je i urađeno, mada se tada ostvareni rezultati nisu priznali.

Subota 02.07.2011. Mlada i lepa doktorka je tokom jučerašnjeg dana razglasila po svojim krugovima, Rab je ipak malo ostrvo, da smo totalni ludaci i da nismo svesni šta radimo. Naravno da Mia tokom noći i jutra nije uspela da nađe drugog doktora, mada smo opet isplovili  do pozicije. Kaunter nismo postavili jer i da je nađen drugi doktor toliko je bila velika bura i talasi da se takmičenje iz tehničkih tj prirodnih razloga nije moglo održati. Naravno da takmičari najviše trpe a organizator plaća prazne hodove.

Nedelja 03.07.2011. Najzad je osvanuo lep i divan dan. Pogledao nas je odozgo. Hvala. Na žalost neki takmičari nisu startovali jer su morali da putuju dalje. More bonaca, idealno za takmičenje. Vidljivost mora skoro 30 metara. Odlično za sejfije. Ekipa radi kao sat jer smo imali dva dana za uvežbavanje protokola i radnji. Ulovljen je doktor tako da je i taj važni deo pokriven. Nažalost sve ima svoju cenu. Andrenalin kod takmičara koji je rastao iz dana u dan kulminirao je sa nekoliko blek auta i diskfalifikacije istih. Takođe je bilo i žutih kartona tj takmičari nisu dosegli najavljenu dubinu te nisu doneli tag.

Posle takmičenja napravljena je prigodna zabava povodom podele medalja i nagrada. Večernja žurka je bila napravljena za takmičare, koji su ostali, te organizatore i pomoćnike. Naravno da je tu bio i pomoćnik BoB.  Na žalost nismo poneli maskotu ivanče dr-ndića jer nije mogao da stane u porodični auto Honda CRX visine ivičnjaka. Jedan od sponzora takmičenja bio je Dražen iz Zagreba koji drži ronilačku radnju, koji je nagrađenim takmičarima dao prigodne poklone. Hvala mu.

Ukupno gledano jedno od lepih takmičenja sa puno razumevanja i pozitivne energije kod takmičara, dosta humora i naravno smeha. Voleo bih da se nađemo i iduće godine.

Karjuk Aleksandar, M4

Rezultati:
Rnk.TopAthleteNationAPRPPTSstil 
1 Magda MILASCRO31m26m20.0pCNFF
         
1 Vedrana VIDOVIĆCRO47m38m28.0pCWTF
2 Sandra DINIĆSRB25m25m25.0pCWTF
         
1 Mia RIZNERCRO21m21m21.0pFIMF
2 Snežana DINIĆSRB12mdns0.0pFIMF
         
         
1 Michal RISIANCZE68m68m68.0pCNFM
2 Samo JERANKOSLO50m50m50.0pCNFM
3 Božidar PETANICRO63mbo0.0pCNFM
4 Tomo VRDOLJAKCRO59mbo0.0pCNFM
5 Andrej ROPRETSLO50mbo0.0pCNFM
         
1 Francois GautierPOR65m65m65.0pCWTM
2 Josip ZEKANCRO70m56m41.0pCWTM
3 Aleš KOŠTOMAJSLO25m25m25.0pCWTM
4 Damir SabalićCRO20m20m20.0pCWTM
5 Jure DAIČSLO80mdns0.0pCWTM
         
1 Antonio KODERMANSLO71m71m71.0pFIMM
2 Tomaž JEREBSLO67m67m67.0pFIMM
3 Jakov PELJUŠIČCRO40m40m40.0pFIMM
4 Pascal MILLOURFRA20m20m20.0pFIMM

 

 

 

 

Fotke: Fransois Gautier, Roman Basanic i AK


 


Kakav eho-sonder? Kakve podmorničke mape? JA ću naći dubinu uz pomoć mojih rašlji !!!
 


Specijalizovana ekipa MEGA MASHINES, izvlači takmičarski ponton iz luke.
 

 


``Daj Doktoru sendvic``- ``Ne dam, gladaan sam``


Jel neko reko sendvic?


Oni se slade a slovencu, ništaaaaaaa


Ja nisam uzeo sendvic


A sad će strikan da ti objasni šta je apnea.


A kada Gidi doda olova ni Viktor Lenac ne može pomoći.


Kapetan Zoki vodi računa da sudija ne prolupa na suncu.

 

 


Zuzic, na Golom Otoku očekuje brod sa takmičarima


Čamac je ugledao Žužića i odmah okrenuo nazad


Subota, udarila bura, Sale i Sandra idu ka mestu takmičenja, ali zađabe
 

 

 

 

 

 
 

 

 


Vedrana dobila poloče od sponzora

 
 
 
 
 
 
 
 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.