Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


ISPRAĆAJ LETA 2011

ADA CIGANLIJA

          Otkad ronim na Adi Ciganliji, a to je baš počelo davno, urbanog mesta odakle bi se organozovano ronilo nije bilo. Onda je osnovan ronilački klub „Partizan VI“ gde smo dobili prostoriju u sklopu objekta Beogradovog kupališta na strani Ade ka Novom Beogradu. Lepo mesto ali nepraktično. Imali smo kolica, koja su koristili raznosači mleka, i za svaki zaron u jezeru morali smo da prebacimo potrebnu ronilačku opremu na drugu stranu Ade, što po letnjem vrućem danu nije baš bilo najprijatnije.
          Zatim sam, kako su počeli na makiškoj strani Ade da niču mali šank-kafići, kod kafea Red Shooes, počeo ispred ARIa da pravim u letnjem periodu stažna ronjenja, a zatim i prva takmičenja, plivački Maraton i Foto lov; Sastanci i predavanja ARIa. Naravno tu su bila i prva ronjenja ispod leda i tradicionalno kićenje jelke za Novu Godinu.
          Očekivano je bilo da dosta ljudi koji su bili vezani za ronjenje pokušaju da naprave na samoj Adi, tačnije na obali jezera, urbani ronilački centar. Ali to niko nije uradio. Uglavnom se klubski ronilo sa opremom koja je doneta do Ade za taj dan ronjenja.
          Ove godine, prvi put, neko je napravio urbani centar za ronjenje. ARI Instruktor M2, Milan Stoilković, je krenuo u ronilačku avanturu u Avantura parku napravivši „Akvarium“ bazen dubine 3m, sa prednje strane ugrađenim staklom kroz koje se može videti unutrašnje događanje. Sam bazen je odmah uz obalu jezera a u sklopu Budo i Akva parka. Park sa više sadržaja za sve uzraste a najviše za mlade.
          Ekipa iz Budo parka htela je da obeleži kraj leta, te je napravila svoje događanje koje se održalo dana 27.08.2011.  Aikido članovi su demonstrirali svoje veštine. U Akvariumu bilo je više tema. Prvo je pokazano SCUBA ronjenje sa jednom slatkom devojčicom, druga devojka pokazala je deo sinhronog plivanja, apneaši su demonstrirali ronjenje na dah a na kraju pokazan je stil ronjenja sa mono perajem. Bazen ima hidro-džet sistem tako da je demonstracija plivanja MP uspela.
          Bila je ovo još jedna mala ronilačka manifestacija u nizu koje podržava ARI, a sve u sklopu pozitivne jedinstvene slike institucije ronilaštva u Srbiji.
          Hvala Sneži, Ireni, Tanji, Sandri, Dariji, Saši, Draganu, Milanu i ostalima na pomoći da se ova manifestacija održi.

Karjuk Aleksandar

 

Fotografije: Dragan Knežević

 

Sneža fotke

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.04.2012.