Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


LIKOVNA NAGRADA
PODVODNI SVET U DE
ČIJIM OČIMA
05.04.2012.


 

 U organizaciji Petrinović Željka R3* ispred kluba podvodnih aktivnosti "Sirmium" iz Sremske Mitrovice, centra za kulturu "Sirmium Art" a na ideju ARIa Aleksandar Karjuk M4, dana 05.04.2012. godine otvorena je izložba dečijih radova iz osnovnih škola Sremske Mitrovice a na temu "Podvodni svet" u Muzeju Srema, Sremska Mitrovica. Žiri je odabrao najbolje radove za koje su deca dobila prigodne nagrade. Zatim je prikazan film "EXPEDICIJA SEVERNI POL", retrospektiva,  koji je projektovan na beogradskom Festivalu podvodnog filma i Marseja.

Karjuk Aleksandar, M4
                                                               ##
 

LIKOVNA IZLOŽBA "PODVODNI SVET"
      Čuveni španski i svetski slikar Pablo Pikaso je jednom prilikom rekao, da je izgubio 4 godine kako bi naučio da slika kao Rafaelo i ceo život da bi slikao kao dete. I zaista, svet dečijeg likovnog stvaralaštva fascinantno je područije puno neočekivanof i nepredvidivog, a dečija likovna aktivnost specifična, jer nikada nije mehanička kopija odgovarajuće sredine, već realnost viđena očima deteta.
      Podržavajući i pre svega afirmišući dečije stvaralaštvo, Centar za kulturu "Sirmiumart" ističe da je likovna pedagogija od prvorazrednog značaja u školstvu i u kulturi našeg društva, što i potvrđuje kroz bogatu i vrednu zbirku likovnih radova, koji pristižu  u okviru svakog likovnog konkursa.
      Na likovni konkurs "Podvodni svet" pristiglo je 208 radova iz 8 škola. U sprovođenju likovnih aktivnosti s decom, na najmanju moguću meru, treba svesti pravila, zakonitosti i kritiku koje guše kreativnost, slobodu, samopouzdanje i radoznalost, no ipak je i to neizbežno.

       Stručni žiri u sastavu: Maja Ognjanović, Željko Petrinović i Josip Novotni je za izložbu izdvojio 74 rada.

       Autori nagrađenih radova su:
       - Andrea Jovanić  / 1. razred Osnovne škole "Triva Vitasović Lebarnik" > Laćarak
       - Aleksandar Siker  / 7. razred Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" > Martinci
       - Angelina Vasiljević / 8. razred Osnovne škole "Branko Radičević" > Kuzmin

      Zemlja obuhvata mnogo više od tla po kome hodamo i pravi putnik mora da zaviri u nebo i okeane, kao i naši mladi autori, te tako prezentuje tajne velikog plavetnila.

Vesna Grabić, urednik programa

                                                                           ##

 
 

##


Željko Petrinović


Dr Kendrešić
 
 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 26.04.2012.