Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

XX OKUPLJANJE ARI INSTRUKTORA I TRENERA
BEOGRAD, sp centar RAD


             U svečanoj sali sportskog društva RAD na Banjici, dana 24.02.2013. održano je 20. po redu godišnje okupljanje ARI  Instruktora i Trenera. Na samom početku minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom Nebojši Milojeviću-Neci, instruktoru, našem dugogodišnjem prijatelju i članu ARIa. Uobičajenom radnom delu sastanka prethodila je prigodna svečanost povodom 20 godina od osnivanja ARIa (tačnije RSJ-a koji se dalje transformiše u Asoc.Ron.Instruktora). Podeljene su zahvalnice/plakete i nagrade osnivačima,  zaslužnim i počasnim članovima koji su svojim upornim radom pokrenuli, podržali i razvijali ARI u danas svima prepoznatljivo profesionalno udruženje, udruženje koje iza sebe ima mnogo realizovanih obuka za sve ronilačke kategorije, organizacije stručnih seminara, okupljanja instruktora, sportskih takmičenja i sl.ronilačkih dogadjanja čime ronilaštvo u Srbiji u veoma skučenim uslovima dobija značajnu sportsku i društvenu dimenziju. Gosti i redovni članovi imali su zadovoljstvo da čuju mnoge od nagradjenih, njihovi komentari i priče iskazali su nesmanjen entuzijazam i ljubav prema ronjenju i sve to sažeto u priču zvanu - 20 godina ARI-ja .

            U nastavku su podeljenje plakete za ostvarene rezultate u 2012. god. , napravljen je kratak usmeni rezime dešavanja u protekloj godini i raspravljalo se o aktuelnim temama održanja kvaliteta našeg instruktorskog rada, usaglašavanja postojećih propisa i sl.

Glavni delovi i odluke Trenera/Instruktora ARIa sa okupljanja su:

# Prema SUZORu i Pravilniku o licenciranju T/I na godišnjem nivou odlučeno je da je potreban broj bodova/zvezdica  4 za prošlu godinu. Tako mali broj bodova za licenciranje je pravdan teškom situacijom u Srbiji i svake godine biće odlučivano koliki će broj bodova/zvezdica biti za narednu godinu.

# Odlučeno je da je novi potpredsednik ARIa bude Dušan Marković M3 iz Bijeljine a dosadašnji potpredsednik Dejan Kovačević postaje počasni potpredsednik ARIa.

# Uvedena je nova početna kategorija u ARI’ju. To je UVOD u ronjenje ili uvodni zaron, koji je osmišljen kao praćenje novih potreba u ronjenju. Napravljen je za ljude koji nemaju puno slobodnog vremena  i/ili ne žele da se bave ronjenjem već samo da se upoznaju sa ronjenjem. Novo Pravilo je predstavio skupu Siniša Karalić M3, kome je ovo bila i tema, pored drugih ostvarenih radnji u ronjenju, za sticanje kategorije M3.

Zaključak svih I/T koji su pričali o svom radu i radu ARI’ja, jednoglasni su da rad i uticaj ARI’a na srpsko ronjenje i sport, imalo/ima veliki uticaj na kvalitet podvodnih aktivnosti kod nas.
Sve informacije o radu ARI I/T je transparentan na web sajtu ARI’ja.

Bgd 01.03.2013.

Miloš Jovanović M1 Trener

Fotografije sa okupljanja:

 

 
 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 24.03.2013.