Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


ZAVRŠNA TAKMIČENJA U KIKINDI 2013

Dana 16 i 17.11.2013. godine u Kikindi je održan završni turnir Srpske nacionalne lige u podvodnom sportu.

Da Vas podsetimo. 2013. godine je odlukom Srpskog nacionalnog ronilačkog saveza – RONSA, formirana, organizovana i realizovana Srpska nacionalna liga u podvodnom sportu. U 4 kola održana su takmičenja u svim podvodnim sportovima (apnea, veštine pod vodom za mlađe kategorije i odrasle, noćno ronjenje, podizanje terata, plivanje perajima, brzinsko ronjenje, gađanje u metu pod vodom, podvodna fotografija i video). Učestvovali su takmičari svih uzrasnih kategorija od 8-60 godina.

Na kraju posle IV kola održan je i završni turnir-državno prvenstvo.

Sa velikim zadovoljstvom ističemo da je od početnih 15 takmičara na početku lige, liga završila sa 70 takmičara. Na početku je učestvovalo samo 2 ronilačka kluba a na kraju sezone učestvovalo je ukupno 7 klubova (Orka, Srpska žandarmerija, Monterist, Gusar, Naissub Diving, Spartak, Dolphynboy).

U organizaciji takmičenja najveći teret su podneli Ronilački klub „Orka“ i „Srpska žandarmerija“ uz nesebičnu pomoć „Monterist“-a (gospodin Miloš Jovanović), CHM-a (gospodin Petko Zarić) i „Aquaholic“-a (gospođa Tanja Stevčić) dok su nam u suđenju u apnei veoma pomogli ARI (internacionalne sudije Aleksandar Karjuk i Sandra Dinić Karjuk), Gusar i Naissub Diving.

U okviru Srpske nacionalne lige održani su i sledeći seminari za trenere podvodnog sporta: Apnea – Ognjen Peđa Tutorov i Stojan Bogosavljev, Obuka dece uzrasta 8-13 godina – Stojan Bogosavljev i Centar za strucno osposobljavanje Kikinda, koji se boduju za godišnju overu dozvola za rad.

Svakako da za ovo kratko vreme ne očekujemo značajnije sportske rezultate ali nastavkom lige-sistema takmičenja neminovno će doći i značajni rezultati.

Veoma je značajno istaći da je liga održana bez ikakve pomoći nadležnih organa. Sve su samostalno, svojim sredstvima i znanjem finansirali sami klubovi i pojedinci.

Veoma nam je drago da je RONSA prvi u istoriji Srbije organizovao takmičenja po međunarodnim standardima u disciplinama Sport Diving – Obstracle Cours, Emersion 6 kg, M300, Night Diving kao i Underwater Target Shooting.

Spomenimo i pojedince koji su varili mete, postolja, farbali prepreke, vozili i prevozili, donirali opremu, servisirali opremu, punili boce, postavljali poligone, držali seminare...

Treba spomenuti i Opštinu Kikinda i Sportski centar „Jezero“-Kikinda koji su svojom podrškom i obezbeđenjem uslova za takmičenje u mnogome doprineli sprovođenju naše ideje.

POZIVAMO VAS da nam se pridružite i naredne godine. U toku je izrada plana i rasporeda takmičenja u okviru Srpske nacionalne lige u podvodnom sportu za 2014. godinu. Sa nestrpljenjem i radošću očekujemo i Vaše predloge za organizaciju takmičenja i prijavu klubova-ekipa. Novina će biti da se klubovi-ekipe moraju prijaviti za učešće na početku godine (dobijanje dozvole za sezonu), da se takmičari moraju prijaviti i registrovati za klubove, da će samo prijavljeni klubovi i takmičari moći da se takmiče na državnom prvenstvu, da će samo takmičari i klubovi koji učestvuju na najmanje 50% takmičenja moći da se takmiče na završnom turniru a svi ostali su dobro došli, pojedinačno i na pojedina takmičenja.

Naravno, sva takmičenja su otvorenog tipa, mogu učestvovati svi takmičari i klubovi kako iz Srbije tako i iz drugih država.

Za sve informacije obratite se generalnom sekretaru RONSA

Mobtel: 063/384-792

e-mail: stojan.bogosavljev@gmail.com, srpskinacionalnironilackisavez@gmail.com

Stojan Bogosavljev, CEDIP M2

 

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 08.12.2013.