Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

9. FOTO LOV NA ADI

 

9. FOTO LOV NA ADI

ARI kao osnivač i pokretač prvog podvodnog foto lova na Adi Ciganliji u Beogradu je i 9.ti put uradio isto a na čelu idejnog tvorca Aleksandra Karjuka. Dana 12.04.2014. godine na desnoj obali Ade, sa makiške strane, okupili su se ronioci iz cele Srbije i zaronili sa svojim podvodnim foto aparatima krenuvši u lov za snimanjem lepe podvodne fotografije. Sama manifestacija nosi naziv AKTUELNOST DNEVNE FOTOGRAFIJE. U praksi to znači da su takmičari, koji su se takmičili, u Kafeu Red Shoes na svojim kompjuterima odabrali svoje favorit fotografije, kojih je bilo dozvoljeno ukupno 6 komada, 3 u koloru i 3 u crno beloj tehnici.  Izabrane fotografije su razvijene u jednoj foto radnji i postavljene na velikom panou ispred kafea RS. To je i bio cilj cele manifestacije, istog dana predstaviti i pokazati  prolaznicima trenutni, tog dana izgled dna Ade.
Takmičenje nije imalo svoj žiri već je žiri bio ljudi, prolaznici koji su glasali za fotografiju koje su bile numerisane. Prolaznici-žiri bi na jednoj ceduljici napisali broj fotografije koja im se najviše dopada gde bi ista bila stavljena u veliki pehar. Posle tri sata, glasalo je preko 200 ljudi, glasovi su sabrani i ovogodišnji pobednik foto lova je Marko Lazarević iz Bele Crkve i isto imenog ronilačkog kluba. Treba reći da je drugu nagradu publike dobio isto Marko. Bravo za Marka. Treće mesto osvojio je Saša Đurić a specijalne nagrade dobili su Sloba Savatović i Vladimir Radovanović.
Jedan prelep dan u ronjenju i druženju. Trebalo je biti tamo i družiti se. Zahvaljujem se na nesebičnoj pomoći ekipi ARIa, Sandri, Sneži, Mići Red Shoes, Lakiju, Neši i svim takmičarima koji su bili odlični. Naravno da je celu priču pomogao Mića Anđelković, gazda Red Shoesa koji u svim ovakvim akcijama zauzima posebno mesto u radu i akcijama ARIa.
Celu priču nagledalo je i podržalo preduzeće Ada Ciganlija.
Aleksandar Karjuk

Fotke> Marija Jovanović, Lakić Miodrag i Aleksandar Karjuk

 

 
 
 
 
 


 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 20.05.2014.