Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


 

 

Jury for Photography
 


Zoran Rubinjoni, President of photo jury
rodjen 16.02.1950. u Rimu.

Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu.
Po profesiji saobraćajni inžinjer. Profesionalno se bavi problemima urbanizma i saobraćaja.
 

Fotografijom se bavi od mladih dana. Saradjuje sa izdavačkim kućama i novinama.Od 1968.izlaže na domaćim i stranim izložbama fotografije kao član fotokluba Elektromašinac.Kao predsednik fotosaveza Jugoslavije vodio galeriju “Salon Fotografije” u Beogradu do njenog zatvaranja.Od 1970 počinje aktivno da roni u klubu podvodnih
aktivnosti URS.Instruktor je ronjenja.Sada je clan ronilackog kluba Amfora
.

 Počinje da snima pod vodom  sa primitivnom tehnikom 1970 godine.Od tada mu podvodna fotografija postaje strast koju do današnjih dana ne napušta.Organizuje i učestvuje na  takmičenjima u podvodnom fotolovu i izložbama podvodne fotografije u zemlji i inostranstvu.

Autor je prve samostalne izložbe podvodne fotografije koja je održana u Beogradu.Najviše je snimao na Jadranskom moru, a kasnije i sredozemni deo Turske,Zanzibar i Egipat Crveno More.Snimao sa Nikonos II,III,IV,V ; Ikelite kućištem za klasične fotoaparate i digitalnim aparatom Olimpus 8080 sa fabričkim kućistem.
 
Trenutno snima sa aparatima Olimpus  Tough i Olimpus XZ 2 sa podvodnim kućištem.

 

 

#

 

Boris Novaki Bojic member
 
Magistrirao industrijski dizajn na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Becu. Na Katedri za Sociologiju umetnosti i kulture, u istoj instituciji, vodi istrazivanje u okviru doktorske disertacije. Radi u dizajn studiju u Becu.

Boris Novachi Bojic. Graduated in Industrial Design at the University of Applied Arts in Vienna. He is a PhD Researcher at the same institution, at the Department for Sociology of Art and Culture. He works at a design studio in Vienna
 

 

#


Boris Jovanović, member

Fotografijom se bavim od početka srednje škole. Do sada učestvovao na velikom broju zajedničkih izložbi. 2011 imao prvu samostalnu izložbu propraćenu uglavnom fotografijama na temu "život". Do sada nagrađivan nekoliko puta. Prvo mesto za  pojedinačnu fotografiju na republičkoj omladinskoj izložbi u Somboru, takođe i drugo mesto za kolekciju fotografija na istoj izložbi sledeće godine. Od poslovnog iskustva najviše kao "freelance" fotograf za domaće klijente. Poslednje dve godine radim kao grafički dizajner za inostrane klijente i do sada imam više od 10 uspešno završenih saradnji. Trenutno radim u Kanadskoj agenciji za stock fotografiju "Stocksy United"

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 01.10.2014.