Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

A
 

10ti FOTO LOV ADA 2015
 

10. FOTO LOV NA ADI
ARI kao osnivač i pokretač prvog podvodnog foto lova na Adi Ciganliji u Beogradu je i 10.ti put uradio isto a na čelu idejnog tvorca Aleksandra Karjuka i ekipe ARIa.
Dana 12.04.2014. godine na desnoj obali Ade, sa makiške strane, okupili su se ronioci iz cele Srbije i zaronili sa svojim podvodnim foto aparatima krenuvši u lov za snimanjem lepe podvodne fotografije. Sama manifestacija nosi naziv AKTUELNOST DNEVNE FOTOGRAFIJE. U praksi to znači da su takmičari, koji su se takmičili/ronili, u Kafeu Red Shoes na svojim kompjuterima odabrali svoje favorit fotografije, kojih je bilo dozvoljeno ukupno 6 komada, 3 u koloru i 3 u crno beloj tehnici. Izabrane fotografije su razvijene u jednoj foto radnji i postavljene na velikom panou ispred kafea RS. To je i bio cilj cele manifestacije, istog dana predstaviti i pokazati prolaznicima trenutni, tog dana izgled dna Ade te živog podvodnog sveta.
Takmičenje nije imalo svoj žiri već si žiri činili ljudi, prolaznici koji su glasali za fotografiju (samo jedan broj) koje su bile numerisane. Prolaznici-žiri bi na jednoj ceduljici napisali broj fotografije koja im se najviše dopada gde bi ista bila stavljena u veliki pehar. Posle tri sata, glasalo je preko 200 ljudi, glasovi su sabrani i ovogodišnji pobednik foto lova je Marko Lazarević iz Bele Crkve i isto imenog ronilačkog kluba. Treba reći da je drugu nagradu publike dobio Sloba Savatović. Bravo za Marka. Treće mesto osvojio je Saša Đurić a specijalnu nagradu dobije je Vladimir Radovanović.
Jedan prelep dan u ronjenju i druženju. Trebalo je biti tamo i družiti se. Zahvaljujem se na nesebičnoj pomoći ekipi ARIa, Sandri, Sneži, Mići Red Shoes, Lakiju, Neši i svim takmičarima koji su bili odlični. Naravno da je celu priču pomogao Mića Anđelković, gazda Red Shoesa koji u svim ovakvim akcijama zauzima posebno mesto u radu ARIa.
Celu priču nagledalo je i podržalo preduzeće Ada Ciganlija.

Aleksandar Karjuk M4

Fotos by AKarjuk
 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 12.02.2016.