Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


 

 

Jury for Photography
 


Zoran Rubinjoni, President of photo jury
rodjen 16.02.1950. u Rimu.

Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu.
Po profesiji saobraćajni inžinjer. Profesionalno se bavi problemima urbanizma i saobraćaja.
 

Fotografijom se bavi od mladih dana. Saradjuje sa izdavačkim kućama i novinama.Od 1968.izlaže na domaćim i stranim izložbama fotografije kao član fotokluba Elektromašinac.Kao predsednik fotosaveza Jugoslavije vodio galeriju “Salon Fotografije” u Beogradu do njenog zatvaranja.Od 1970 počinje aktivno da roni u klubu podvodnih
aktivnosti URS.Instruktor je ronjenja.Sada je clan ronilackog kluba Amfora
.

 Počinje da snima pod vodom  sa primitivnom tehnikom 1970 godine.Od tada mu podvodna fotografija postaje strast koju do današnjih dana ne napušta.Organizuje i učestvuje na  takmičenjima u podvodnom fotolovu i izložbama podvodne fotografije u zemlji i inostranstvu.

Autor je prve samostalne izložbe podvodne fotografije koja je održana u Beogradu.Najviše je snimao na Jadranskom moru, a kasnije i sredozemni deo Turske,Zanzibar i Egipat Crveno More.Snimao sa Nikonos II,III,IV,V ; Ikelite kućištem za klasične fotoaparate i digitalnim aparatom Olimpus 8080 sa fabričkim kućistem.
 
Trenutno snima sa aparatima Olimpus  Tough i Olimpus XZ 2 sa podvodnim kućištem. 

Boban BARANJIN > member

Početak bavljenja podvodnom fotografijom 1986. sa prvim aparatom Nikonos V.
Tokom kasnijih godina dolaze još dva aparata Nikonos V različiri objektivi, close up, macro prestenovi, i konačno preskupi toliko željeni širokougaoniNikor 15mm.
Šire se interosovanja na podvodni video, prva kamera sa kućištem Hi 8, pa još dve, zatim Mini DV kamere Mini Sony TRV sa Amphibico Navigator kućištima.
GoPro obezbeđuje konačno sve ono što predhodni mediji nisu imali, kvalitet i minimizaciju opreme. Porodica, bivša devojka, žena iz prvog braka i deca kao najveći donatori, sve to godinama tolerišu i daju motiv.
Učesnik više zajednilih i samostalnih izložbi.
Autoru je najznačajnija samostalna izložba pod nazivom "Planeta voda" u galeriji muzeja nauke i Tehnike pri Srpskoj Akademiji Nauka, održana 2000. godine.
Trajala je preko tri meseca i po mišljenju organizatora do sada je najposećenija izložba koju su do sada organizovali, sa više od 8.000 zabeleženih posetilaca.
Tokom te samostalne izložbe, autor je ugostio i druge podvodne fotografe, biologe, arheologe i ljude bliskih gledišta, podelivši ljubav sa drugima.
Ronilački instruktor CEDIP 2*, SRDI 1*, aktivan i dalje u meri koju ne nameće drugima, propagira ekologiju, ljubav prema vodnim resursima planete, sanja plavo.
Još uvek aktivni Aquaholik, koji sve češće ne nosi više nikakvu foto ni video opremu, već upija doživljaje i deli ih sa drugima.
Učesnik i snimatelj na ekspediciji Škrka 2001, pod ledom jezera, pod vrhovima Bobotovog kuka i na vetrovima Durmitora.
Učesnik i koautor jedinstvenog, nikada emitovanog kratkog filma Stopića pećina, na snegom okovanom Zlatiboru pri temperaturi -17C, kada je sa prijateljima podelio čudo prirode,
retko viđeno zaleđivanje sigastih kada u srednjem delu pećine kroz tajnovite priče meštana.
Ronio decenijama da podvodni svet približi drugima, da uhvati trenutak u objektiv fotoaparata ili kamere, a njemu bledi tehnološki podsetnik dragocenih putovanja sa druge strane površine.
Iznosio fotografije, video zapise i priče, kako bi u najboljoj nameri zatrovao i druge da bez pasoša, onoliko puta koliko požele mogu da odu u sasvim drugi svet.
Ronio je za sebe i druge, obučio decu tuđu i svoju, sada roni do kraja za nekoga ko to nikada videti neće........

 


Sandra Dinić Karjuk > organize

 

 


Aleksandar Saša KARJUK > consigliere

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 14.10.2016.