Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

ARI


FESTIVAL PODVODNOG FILMA I IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA
LAZAREVAC 2016

 

 

   Na stalnom zadatku od kad je pre 20 godina napravljen prvi Festival podvodnog filma u Beogradu i Srbiji, Asocijacija Ronilačkih Instruktora Srbije, ARI, na čelu sa Karjuk Aleksandrom i timom saradnika, pokušava da približi podvodni svet pojedicima i mladima koji nemaju priliku da se spuste i zarone u dubine mora. Tako događanje je napravljeno i u Lazarevcu aprila 2016 godine.
  Zahvaljujući velikom šamponu i sportskom  roniocu na dah, prvaku Srbije Vladimiru Radovanoviću iz Lazarevca, pokrenuta je akcija sa gđom Bojanom Sajić iz Kulturnog Centra Lazarevac. Bojana je krenula u akciju po osnovnim školama Lazarevca i školskom temom na časovima likovnog, podvodni svet u oku deteta. Škole su poslale preko 200 radova gde je stručni umetnički žiri imao dosta posla. Podeljene su nagrade za mlađe razrede od 1-4 razreda i stariji razredi od 5-8 razreda.
Dana 19.04.2016. god Bojana je sa svojim timom postavila celu priču na noge te zakazala okupljanje đaka u holu Kulturnog Centra gde su bili izloženi nagrađeni radovi sa ostalim ne nagrađenim radovima koji su ušli u uži izbor. Sve pohvale deci i njihovim nastavnicima.
Posle razgledanja radova, deca su ušla u filmsku dvoranu gde su bila prikazana 4 nagrađena filma sa zadnjeg Međunarodnog Festivala kratkog podvodnog filma i fotografije u Beogradu zvanog „NEČUJNO 4“.  Filmove je donela Direktorka Bgd Festa, Sandra Dinić Karjuk koja je pomogla Bojani da podeli nagrade. Deca i prisutni su aplauzom pozdravili prikazane filmove a zatim je na binu izašao i šampion Vladimir i ukratko objasnio šta je ronjenje na dah te odgovarao na pitanja dece. Posle razmene mišljenja i pitanja dece, pristupilo se najsvečanijem delu događaja a to je podela nagrada. Nagrađeni su sledeći učenici, uz navijanje i pozdrave drugara iz škola:

* MLAĐI RAZREDI 1-4
1. mesto:  Ana Živković, 3-1 OŠ „Knez Lazar“
2. mesto:  Strahinja Đurđević, 1-3 OŠ „Vojislav Boka Savić“
3. mesto: Lara Janjić, 3-1-OŠ „Vojislav Boka Savić“

*STARIJI RAZREDI, 5-8

1. Vukašin Radovanović, 7-5 OŠ „Dule Karaklajić
2. Nađa Todorović, 8-4 OŠ „Dule Karaklajić“
3. Bogdan Ivanković, 5-4 OŠ „Dule Karaklajić“

Jedna velika zahvalnost deci, nastavnicima, školama, Kulturnom Centru, Bojani, Vladimiru, Sandri, žiriju i ostalima koji su pomogli ovako lepu manifestaciju koja je pored ostalog imala i ekološki karakter a to je očuvanje vode na zemlji. Cela priča je bila medijski lepo pokrivena.

Alkesandar Karjuk, M4

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 18.12.2016.