Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

A
 

OKUPLJANJE TRENERA/INSTRUKTORA
ronjenja 2017.

 

  Dana 19.02.17. održano je okupljanje ronilačkih trenera i instruktora (RTI) , Skupština, u prostorijama Javnog Akvarijuma i terarijuma Beograda, sa kojim ARI ima odličnu saradnju.
Sastanak je otvorio Predsednik ARIa sa sledećim dnevnim redom,
1. Rad u prethodnoj godini, 2016
2. Zakoni vezani za sport kod nas u Srbiji
3. Iznošenje tema

 Prisutno je bilo oko 35 RTI koji su svi do jednoga učestvovali u iznošenju svojih ronilačkih radnji/podvodnih aktivnosti u protekloj 2016. godini.
  Predsednik ARIa, Aleksandar Karjuk je ukratko informisao skup o svom radu u ARIju i saradnji sa CEDIPom, Evropskom Asocijacijom Ronilačkih Instruktora. Mada je ARI član CEDIPa, svi instruktori svih Svetskih asocijacija su dobro došli u ARI gde bi svojim radom i saznanjima iz drugih Asocijacija doprineli osnovnoj nameni ARIa a to je kvalitet Srpskog ronjenja, sigurnost i stručan rad a u svemu prema postojećim Zakonima Srbije.

Još jednom je podvučeno da RTI trebaju svojim radom da održe ako i ne poboljšaju kvalitet i sigurnost ronjenja kod nas. Primenjivanje novog Zakona o sportu je potrebno podržati i primenjivati ga, bilo kao instructor ronjenja bilo kao član sportskog kluba.


  Potpredsednik ARIa Dušan Marković je govorio o problemima RTI u Republici Srpskoj i BiH.
Poseban akcenat je bio i na kulturnom radu ARIja počev od Festivala kratkog filma i fotografije u Beogradu (NEČUJNO 4) uz objašnjenje Sandre Dinić Karjuk, Festivala u Kikindi, Novom Sadu, Kruševcu, Vršcu, Nišu.
Zaključak je da su Instruktori puno radili u 2016. godini gde je svako od njih pojedinačno a i kroz svoje klubove doprineo da se slika kvaliteta ronjenja održi na zavidnom nivou u Srbiji a i šire.

Rad ARIa je volonterski i nema nikakvih dotacija od strane Ministarstva Sporta ili bilo koje druge Državne institucije. 
Uspešna saradnja je bila sa Ronilačkim Savezom Beograda u vezi organizacije plivačkog Maratona sa perajima na Adi Ciganliji, 2016. godine. 
Takođe i saradnja sa Nacionalnim Ronilačkim Savezom Srbije je na uspešnom i zadovoljavajućem nivou.

 

Uvedeno je pravilo da se nagrade dva RTIa i to: RTI kao član CEDIPa sa najviše aktivnosti/radnji u protekloj godini a to je Ivan Milanović, i RTI koji je član, pored CEDIPa,  više svetskih asocijacija, a to je Stojan Bogosavljev, koji su dobili za to prigodne pehare.
 
Karjuk Aleksandar, M4

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 

OKUPLJANJE RONILAČKIH TRENERA I INSTRUKTORA „ARI-RTI 17“ i Seminar ARIa
Poštovani treneri i instrukotri podvodnih aktivnosti a i svi zainteresovani svih Svetskih asocijacija ronjenja. Pozivam Vas na godišnje okupljanje ronilačkih trenera i instruktora RTI koji će se održati dana 19. februara 2017. godine u Javnom Akvarijumu i Tropikarijumu, Milenka Vesnića br.3 Dedinje, Bgd. Sa početkom u 11,00h. Dnevni red bi bio sledeći:
I DEO
1. Rad u prethodnoj godini, 2016
2. Iznošenje tema, samo 5 minuta (o svom ličnom radu, NE KLUBU)
3. Zakoni vezani za sport kod nas u Srbiji (podvodne aktivnosti)
II DEO
Savetovanje RTI. Molim zainteresovane kolege da prijavu za teme pošalju na Predsednika Saveta ARI-RTI, Bogosavljev Stojana, email stojan.bogosavljev@gmail.com najkasnije do 15.og februara 2017. Molba, iznošenje teme ograničiti na 15 do 20 minuta, ako je moguće.
Napomena: prisustvo okupljanju/Sastanku i Savetovanju donosi radne zvezdice, prisustvo dve a iznošenje teme na Skupu 3 zvezdice. (zvezdice su potrebne za Radnu dozvolu Srbije i licencu za 2017 godinu).


 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 14.01.2018.