Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

A


V FESTIVAL KRATKOG PODVODNOG FILMA
odr
žan u Bgdu 07 i 08. oktobra 2017.

 


NEČUJNO 5:

Festival kratkog podvodnog filma “Nečujno 5” u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma Omladine Beograd, održan je 07. i 08. oktobra 2017 u Velikoj Sali Domu Omladine Beograda. Peti po redu festival prošao je sa preko 90 autora, više od 60 filmova i 250 fotografija.

U subotu 07. oktobra 2017. kao predprojekciju pre otvaranja filmskog dela festivala u 14:00h imali smo mali osvrt na filmove prethodnih festivala “Nečujno 1” i “Nečujno 2”, takođe slične projekcije u nedelju 08. oktobra 2017. u 14:00h osvrt na “Nečujno 3” i “Nečujno 4”.

Svečano otvaranje filmskog dela je odigralo se u Velikoj sali Doma omladine Beograda u subotu 07. oktobra 2017. U 17:00h gde su prikazani filmovi autora Claudia i Hendrik Schmidtt iz udruženja The Jetlagged pod nazivom „The pale Horse“  koji govori o tome koliko su koralni grebeni značajni za ceo ekosistem a samim tim i opstanak naše planete. Potom smo  imali premijerni film autora Olivier Van den Broeck i Greet Meulepas – „Pisciforms“  u kome možemo videti da vrsta i oblika riba ima više nego sisara, ptica, vodozemaca i gmizavaca. Potom su usledile projekcije „IZBLIZA“ i „ŽIVIM ISPOD VODE“, a u nedelju 08.10.2017. od 17:00h mogli ste pogledati projekcije „PODVODNO KRALJEVSTVO“ i „5000 RIBA“, a nakon toga u 19.00h zatvaranje festivala gde smo proglasili pobednike filmskog dela, kao i pobednike u takmičenju u podvodnoj fotografiji, i prikazali najbolji film po izboru žirija sa konkursa „Nečujno 5“.

Treba obratiti pažnju da iako ni jedna od filmskih projekcija ne nosi ekološki naziv, da je svaki film zapravo ekološki, i da je sve veća svest autora da na razne načine prikažu kako da utičemo na očuvanje naše planete.

Kao i svake godine na festivalu smo imali i prateće programe, takmičenje u podvodnoj fotografiji u 6 kategorija u kome je učestvovalo mnoštvo autora iz celog sveta, čiju ste izložbu mogli pogledati u Holu Doma Omladine tokom trajanja festivala. Zatim oba dana dečiju likovnu radionicu Nine Manić Jovanović gde su mali kreativci bili uposleni crtanjem podvodnog sveta, i gde su takođe mogli naučiti nešto najosnovnije o podvodnom svetu, ekologiji, školjkama, ribama, ronjenju, a sve to dok su uživali u projekcijama i fotografijama, a u subotu smo imali sastanak i savetovanje instruktora i trenera podvodnog sporta Asocijacije Ronilačkih Instruktora. Pored svega ovoga u gostima su nam bili i stanovnici Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograda, gde ste se mogli družiti i uživati sa njima. Zahvalnost Domu Omladine i Vladislavi Vojnović, uredniku filmskog programa.

Sandra D. Karjuk, osnivač i Direktor Festa NEČUJNO

Aleksandar Karjuk, osnivač Festa

 

 


 

 

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 


 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 01.01.2018.