Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

A
 

OKUPLJANJE TRENERA/INSTRUKTORA
ronjenja 2018.

 

 Dana 03.03.18. održano je okupljanje ronilačkih trenera i instruktora (RTI) , Skupština, u prostorijama Javnog Akvarijuma i Tropikarijuma Beograda, sa kojim ARI ima odličnu obostranu saradnju.
Sastanak je otvorio Predsednik ARIa Aleksandar Karjuk sa sledećim dnevnim redom:
1. Rad u prethodnoj godini, 2017
2. Zakoni vezani za sport kod nas u Srbiji
3. Iznošenje tema

 Prisutno je bilo oko 20tak RTI koji su svi do jednoga učestvovali u iznošenju svojih ronilačkih radnji/podvodnih aktivnosti u protekloj 2017. godini. Svaki RTI je sa svoje strane opisao svoj rad i radnje u protekloj godini sa osvrtom na sigurnost ronjenja koja je na pravom mestu, i šta su  preduzimali na širokom polju sigurnosti u ronjenju i podvodnim aktivnostima.
  Predsednik ARIa, Aleksandar Karjuk je ukratko informisao skup o svom radu u ARIju i saradnji sa CEDIPom, Evropskom Asocijacijom Ronilačkih Instruktora. Mada je ARI član CEDIPa, svi instruktori svih Svetskih asocijacija su dobro došli u ARI gde bi svojim radom i saznanjima iz drugih Asocijacija doprineli osnovnoj nameni ARIa a to je kvalitet Srpskog ronjenja, sigurnost i stručan rad a u svemu prema postojećim Zakonima Srbije.

Još jednom je podvučeno da RTI trebaju svojim radom da održe ako i ne poboljšaju kvalitet i sigurnost ronjenja kod nas. Primenjivanje novog Zakona o sportu je potrebno podržati i primenjivati ga, bilo kao instructor ronjenja bilo kao član sportskog kluba.


  Potpredsednik ARIa, Dejan Kovačević je govorio o problemima RTI u Republici Srpskoj i BiH.
Poseban akcenat je bio i na kulturnom radu ARIja počev od Festivala kratkog filma i fotografije u Beogradu (NEČUJNO 5) uz objašnjenje Sandre Dinić Karjuk, Festivala u Kikindi, Novom Sadu, Kruševcu, Vršcu, Nišu.
Poseban akcenat je izneo i objasnio, g. Igor Gajić, o formiranju Ronilačkog Saveza Republike Srpske i njega kao Predsednika. Pored velikog rada u svom klubu DELFIN posvetio je svoje vreme I uspešnom radu u Savezu RS
Zaključak je da su Instruktori puno radili u 2017. godini gde je svako od njih pojedinačno a i kroz svoje klubove doprineo da se slika kvaliteta ronjenja održi na zavidnom nivou u Srbiji a i šire.

Rad ARIa je volonterski i nema nikakvih dotacija od strane Ministarstva Sporta ili bilo koje druge Državne institucije. 
Uspešna saradnja je bila sa Ronilačkim Savezom Beograda u vezi organizacije plivačkog Maratona sa perajima na Adi Ciganliji, 2017. Godine, te dva takmičenja pionira u bazenskim disciplinama, brzinsko plivanje i ronjenje.
Takođe i saradnja sa Nacionalnim Ronilačkim Savezom Srbije je na uspešnom i zadovoljavajućem nivou. 

Uvedeno je pravilo da se nagrade dva RTIa i to: RTI kao član CEDIPa sa najviše aktivnosti/radnji u protekloj godini a to je Ivan Milanović, i RTI koji je član, pored CEDIPa,  više svetskih asocijacija, a to je Stojan Bogosavljev, koji su dobili za to prigodne pehare. Specijalna nagrada za posvećen rad ronjenju i podvodnim aktivnostima, pripala je g. Igoru Gajiću.

Zahvalnost na velikoj pomoći Direktoru Javnog Akvarijuma i Tropikarijuma, Banetu Jakovljeviću, stvrno jedan nesebičan odnos bez ikakvih dotacija, sponzora,...
 
Karjuk Aleksandar, M4

 

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 
 

OKUPLJANJE RONILAČKIH TRENERA I INSTRUKTORA „ARI-RTI 18“ i Seminar ARIa (održano)
Poštovani treneri i instruktori podvodnih aktivnosti a i svi zainteresovani svih Svetskih asocijacija ronjenja. Pozivam Vas na godišnje okupljanje ronilačkih trenera i instruktora RTI koji će se održati dana 03. Marta 2018. godine u Javnom Akvarijumu i Tropikarijumu, Milenka Vesnića br.3 Dedinje, Bgd. Sa početkom u 11,00h. Dnevni red bi bio sledeći:
I DEO
1. Rad u prethodnoj godini, 2017
2. Iznošenje tema, samo 5 minuta (o svom ličnom radu u ronjenju)
3. Zakoni vezani za sport kod nas u Srbiji (podvodne aktivnosti)
II DEO
Savetovanje RTI. Molim zainteresovane kolege da prijavu za teme pošalju na email office@ari.rs najkasnije do 26.02.2018.


 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 28.01.2019.